Leixuri Aguirre López

Leixuri Aguirre López

Nutrizioa eta Obesitatea ikertaldea Farmazia Fakultatea (EHU)

Algak eta mikroalgak: etorkizuneko elikagai-apustua?

2024/11/28 Helen Carr Ugarte - Nutrizioa eta Obesitatea ikertaldea
Itziar Eseberri Baraze - Nutrizioa eta Obesitatea ikertaldea
Leixuri Aguirre López - Nutrizioa eta Obesitatea ikertaldea

Jasangarritasuna ezinbestekoa zaigu gure planetaren zaintza eta biziraupenerako, eta elikaduraren bidez ekarpen handia egin diezaiokegu. Etorkizunean kontsumi genitzakeen elikagai jasangarrien artean, algak eta mikroalgak ditugu; euren ekoizpenaren inpaktua txikia da, animalia-jatorriko proteinaren alternatiba izan daitezke, eta osasunerako onuragarriak diren konposatu bioaktibo ugari dituzte.

Kaloria-murrizketa: gutxiago jan, gehiago bizitzeko?

2018/05/23 Mª Puy Portillo Baquedano - Unibertsitateko katedraduna
Leixuri Aguirre López - Nutrizioa eta Obesitatea ikertaldea
Iñaki Milton Laskibar - IMDEA Fundazioa eta CIBERobn Carlos III Osasun Institutua

Janariz inguraturik eta bizimodu gero eta sedentarioagoarekin bizi garen garai hauetan, ikusten ari gara gure bizi-itxaropena etengabe luzatzen ari dela, eta, aldi berean, zahartzearekin erlazionatutako gaixotasunen intzidentzia handitzen dela. Gehiago bizi eta goserik ez pasatzea; hori lortzeko borrokatu dira gizakiak, belaunaldietan zehar. Baina zer gertatzen da hori ez bada gehiago eta hobeto bizitzeko modurik egokiena?

Babesleak
Eusko Jaurlaritzako Industria, Merkataritza eta Turismo Saila