Fernández Quintela, A.

Fernández Quintela, A.

Kalitatea eta elikagai-enpresak

1996/06/01 Cid, C -
Fernández Quintela, A. -
Otegi, Itziar -
Partearroyo, M.A. -

Azkenaldi honetan kalitateaz asko hitz egin eta hitz egiten da. Definizio ugari eman izan da kalitateari buruz, eta usuena “produktu edo zerbitzu bati, beharrizan adierazi edo inplizitu batzuk betetzeko gaitasuna ematen dioten propietate eta ezaugarrien multzoa”(1) dela dioen definizioa da. Kalitatearen interpretazio honek erabat zaharkiturik uzten du orain arte nagusi izandako ideia, hots, kalitatezko produktua fabrikazioan zehar kontrol fisiko-kimikoak, mikrobiologikoak edota organoleptikoak gainditzen dituena dela baieztatzen zuena, modu horretara fabrikatzailea ezarritako zehaztapen batzuei egokitzen zaiela ziurtatzen delakoan.

Ingurugiro-heziketa hezkuntza sisteman

1994/01/01
Hirurogei eta hirurogeita hamargarreneko hamarkadeaz gero, zenbait giza talde eta mugimendu kontzientziatuk bizi gareneko Planetari eusteko ezinbestekoa den politika-aldaketa aldarrikatu …
Babesleak
Eusko Jaurlaritzako Industria, Merkataritza eta Turismo Saila