Grafenoari porfirinak gehituta, haren ezaugarriak hobetzea lortu dute

Helene Armentia Artzak

Elhuyar Zientzia

grafenoari-porfirinak-gehituta-haren-ezaugarriak-h
Porfirinak lotu dizkiote grafenoari, haren ezaugarriak hobetzeko. Arg. Yuanqin He/Municheko Unibertsitate Teknikoa

Municheko Unibertsitate Teknikoko (TUM) ikertzaile-talde batek grafeno-xaflei porfirinak, klorofilaren eta hemoglobinaren parte diren eraztun proteikoak batzea lortu du.

Egitura hibrido berri horiek oso erabilgarriak izan litezke elektronika molekularraren arloan, non zirkuitu elektronikoak molekula-unitatez osatuta baitaude, baita erreakzio kimiko asko azeleratzen dituzten prozesu katalitiko ugaritan eta gasen sentsore berrien garapenean ere.

Nature Chemistry aldizkarian argitaratu dute ikerketa.

Babesleak
Eusko Jaurlaritzako Industria, Merkataritza eta Turismo Saila