Helen Carr Ugarte

Helen Carr Ugarte

Nutrizioa eta Obesitatea ikertaldea Farmazia Fakultatea (EHU)

Algak eta mikroalgak: etorkizuneko elikagai-apustua?

2024/11/28 Helen Carr Ugarte - Nutrizioa eta Obesitatea ikertaldea
Itziar Eseberri Baraze - Nutrizioa eta Obesitatea ikertaldea
Leixuri Aguirre López - Nutrizioa eta Obesitatea ikertaldea

Jasangarritasuna ezinbestekoa zaigu gure planetaren zaintza eta biziraupenerako, eta elikaduraren bidez ekarpen handia egin diezaiokegu. Etorkizunean kontsumi genitzakeen elikagai jasangarrien artean, algak eta mikroalgak ditugu; euren ekoizpenaren inpaktua txikia da, animalia-jatorriko proteinaren alternatiba izan daitezke, eta osasunerako onuragarriak diren konposatu bioaktibo ugari dituzte.

Babesleak
Eusko Jaurlaritzako Industria, Merkataritza eta Turismo Saila