Garcia, Oscar

Garcia, Oscar

Txerrikiaren kalitatea eta ekoizpena

1989/12/01 Gonzalez, Edorta -
Garcia, Oscar -

Azkenaldian agertu diren albiste batzuk pil-pilean jarri dute janarien kalitatearen gaia edo, tamalez, kalitaterik eza; hala gertatzen bait da noizbehinka.
Oraingo honetan, albaitaritzaren ikuspuntutik txerrikiaz arituko gara, kutsapen mikrobiologikoa beste baterako utzirik.

Zuntz begetala

1989/01/01 Gonzalez, Edorta -
Garcia, Oscar -

Zuntz begetalaren garrantzia ez du inork ukatzen eta gure artean gero eta gehiago kontsumitzen da. Jan-neurri orekatu eta osasuntsuan zuntz begetalaren presentzia ezinbestekoa dugu. Baina zertan oinarritzen da bere eragin lagungarria?

Kolesterola eta gure osasuna

1988/10/01 Gonzalez, Edorta -
Garcia, Oscar -

Herri industrializatuetan gertatzen diren heriotzen erdiaren erantzule,
arteriosklerosisa dugu. Eritasun honen ezaugarririk nabarmenena,
arteriatako hormetan kolesterola metatzea da.

Babesleak
Eusko Jaurlaritzako Industria, Merkataritza eta Turismo Saila